Groep 7B

Meester Willem

Hartelijk welkom in het nieuwe schooljaar 2021-2022!

22 apr 2022 - Koningsspelen 2022

Met bovenstaande link kunt u foto's bekijken van de ontzettend geslaagde dag!

28 mrt 2022 - Museonles Vledder
Vandaag, maandag 38 maart, zijn we naar het Museon gegaan voor een les over de werkweek. Geleerd over de prehistorie, de mensen die leefden hier in de kuststreek. Daarna over landschap en hunebedden in Drenthe. We weten weer iets meer om de werkweek goed te beginnen.

04 feb 2022 - Groep7B Got Talent
Vandaag hebben we opgetreden voor elkaar. Leuke en mooie activiteiten wisselden elkaar af. Een paar foto's voor de sfeer.

27 jan 2022 - De dodehoekles.
De dode hoeken les was erg leuk we mochten in de cabine kijken. De klas heeft een hoop geleerd over dode hoeken, het was leerzaam en leuk. Alle kinderen vonden het leuk, echt iets om vaker te doen., zeker om in de cabine te zitten.

We hebben geleerd dat er 8 dode hoeken zijn en dat je minimaal 3 meter afstand moet houden.

(geschreven door Luuk)

13 dec 2021 - Het Mauritshuis
Op 13 december zijn wij in het Mauritshuis rondgeleid en hebben ons verbaasd over veel schilderijen. Onze gidsen wisten veel te vertellen over al het werk.

Ook leuk: bij het teruglopen, zagen wij minister de Jonge.

10 nov 2021 - Vissen zijn af.
Ze zijn af en de moeite waard om in de klas te komen bekijken....

08 nov 2021 - vissen
Onder leiding van meester Sam (groep7A) zijn de kinderen in twee- of drietallen een vis aan het maken van papiermaché. Hier foto's van het werk. Zodra de eindresultaten er zijn, komen er een paar foto's bij.

14 okt 2021 - Onderzoeksles
Donderdag 14 oktober was het zover; we kregen een gastles over een knikkerbaan. De kinderen moesten in groepjes experimenteren met de afstand die een knikker kan afleggen op verschillende banen.

08 okt 2021 - Bouwwerk
Vandaag, 8 oktober, hebben de kinderen in 20 minuten met enkel papier en plakband een bouwwerk moeten maken, dat zo hoog mogelijk moest zijn. De winnaars waren Jelmer, Youri, Mette en Luuk.