Juffrouw Tineke en juffrouw Dini

Hartelijk welkom in het nieuwe schooljaar 2019-2020!

01 okt 2019 - Kinderboekenweek!
Preview foto

De jaarlijkse kinderboekenweek gaat weer van start, met dit jaar als thema "reis je mee?".

Maandag 31 september openen we de kinderboekenweek om 8.30 uur op de voorspeelplaats. Alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 verzamelen zich daar. Alle ouders zijn welkom!

Het duurt van 8.30 uur tot 8.45 uur.Hopelijk zit het weer een beetje mee en kan het door gaan. In de groepen gaan we weer veel praten over goede, spannende en leuke boeken. Ook gaan we vaak lezen, voorlezen, knutselen, zingen......

Wilt u een keer komen voorlezen in de klas?  Geeft u zich dan op bij Tineke of Dini.

Weet u ook dat een bezoekje aan de bibliotheek nu extra leuk is om te doen met uw kind tijdens de kinderboekenweek?  Ik zou zeggen....DOEN!

15 sep 2019 - Start van het schooljaar !
Preview foto

Het schooljaar is weer begonnen.

Het lokaal is geverfd en schoongemaakt.

We zijn klaar om de nieuwe groep 5 leerlingen te ontvangen!

Welkom in groep 5A:

Andrej, Bastiaan, Keiko, Fee, Kerem, Brayden, Jayden S, Kelsey, Jayden B,

Sarah, Daniella, Vince, Jorin, Yasmine, Lynnie, Giovanna, Venerly, Hao Yi, Bo Jolie, Angelisa, Alia en Diyara

We gaan er met elkaar een heel gezellig schooljaar van maken!

We hebben een leuke en goede start achter de rug.

De eerste 2 weken zijn alweer voorbij en we hebben al heel veel gedaan:

-We hebben vaak in de kring gezeten om te praten met elkaar over verschillende onderwerpen.

-We hebben elke dag een rekenles gemaakt op de tablet, rekendictees gemaakt in ons rekenschrift en gerekend met de wisbordjes.

-We hebben spellingsproblemen met de - ng en de -nk besproken en oefeningen gemaakt.

Dit deden we deels op de tablet en deels in een schrift.

-Ook zijn we gestart met KiVa (socaal emotionele ontwikkeling). De eerste les ging over de uitleg van het pictogram en over wat kinderen een fijne en veilige school vinden.

-De nieuwe methode BLINK (zaakvakken) is ook gestart. Het eerste thema van BLINK Natuur in groep 5 gaat over de aarde. We hebben filmpjes bekeken en besproken. Daarna o.a. geleerd waarom er op aarde leven mogelijk is. De kinderen waren erg enthousiast.