Groep 5A

Juffrouw Tineke en juffrouw Dini

 

Hartelijk welkom in het nieuwe schooljaar 2019-2020!
Op deze site wordt regelmatig iets geschreven over het wel en wee van onze groep.
We proberen u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van allerlei leuke en belangrijke zaken die dit schooljaar plaats zullen vinden.

BERICHTEN

23 dec 2019 - De feesten in december
Wat hebben we een fijne feestmaand achter de rug.

De weken voordat Sint met zijn Pieten op school kwam waren erg gezellig. We hebben liedjes gezongen en flink geknutseld. Af en toe ging de zak met kruidnootjes rond en kregen de kinderen een paar nootjes. Die deden ze dan in hun zelfgemaakte schoorsteen die op hun tafel stond. Verder was het voor eerst dat de kinderen in groep 5 een lootje gingen trekken. Er werd vantevoren uitgelegd wat dat inhield. Ook mocht iedereen een paar kleine wensen schrijven op het lootje. Iedereen kreeg daarna dus een opdracht mee naar huis. De kinderen vonden het reuze spannend. Wat waren we verbaasd, want echt ieder kind had op 5 december iets voor een ander meegebracht/gemaakt/gekocht met daarbij een klein gedichtje volgens afspraak.

Fantastisch!!! Ook had iedereen het geheim gehouden.

De weken voor kerst waren weer heel anders. De klas zag er heel sfeervol uit.

Elke ochtend werden er verhalen verteld in de kring ter voorbereiding op de kerstviering.

Ook hebben we sterren gemaakt, kribbetjes van klei en kerstbomen met ecoline of wol.

De viering was op donderdag 19 december:

We gingen dit jaar naar een kerstmusical kijken die opgevoerd werd door kinderen uit groep 6. We hebben gezongen en veel geknutseld. Daarna gingen we de tafel dekken voor het diner in de avond. Iedereen had iets meegebracht!! De kinderen en de juffen en meesters zagen er heel erg feestelijk uit. Op de speelplaats openden we de avond door met alle kinderen van onze school (+ ouders)  3 kerstliedjes te zingen. Wat was dat sfeervol. Ook werd er aandacht besteed aan de ingezamelde spullen voor het goede doel ( Ronald. M huis) !!!


05 nov 2019 - Wat hebben we o.a. geleerd?
Preview foto Afgelopen weken hebben we veel geleerd. Tijdens de taalles ging het bijvoorbeeld over wat voegwoorden zijn en over woorden in alfabetische volgorde zetten.

Tijdens de rekenles ging het over de digitale en analoge klok en ook over bouwplaten en vormen. Tijdens de KiValessen leren we veel over hoe je met elkaar een leuke groep bent en blijft. 

12 November gaan we met de groepen 5, 6 en 6/7 naar de Koninklijke Schouwburg.

de voorstelling heet "de Toverfluit". Heel bijzonder om naar zo'n mooie schouwburg in Den Haag te gaan. De meeste kinderen zullen hun ogen uitkijken.

We hebben de afgelopen weken ook veel over de herfst geleerd, o.a. over waarom de bladeren van de bomen vallen en verkleuren. De klas is ook mooi versierd.

Maar....binnenkort gaan we alles weer weghalen en een andere sfeer tevoorschijn toveren, namelijk de sfeer van 5 december!!!

 


01 okt 2019 - Kinderboekenweek!
Preview foto  

 

De jaarlijkse kinderboekenweek gaat weer van start, met dit jaar als thema "reis je mee?".

Maandag 31 september openen we de kinderboekenweek om 8.30 uur op de voorspeelplaats. Alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 verzamelen zich daar. Alle ouders zijn welkom!

Het duurt van 8.30 uur tot 8.45 uur.Hopelijk zit het weer een beetje mee en kan het door gaan. In de groepen gaan we weer veel praten over goede, spannende en leuke boeken. Ook gaan we vaak lezen, voorlezen, knutselen, zingen......

Wilt u een keer komen voorlezen in de klas?  Geeft u zich dan op bij Tineke of Dini.

Weet u ook dat een bezoekje aan de bibliotheek nu extra leuk is om te doen met uw kind tijdens de kinderboekenweek?  Ik zou zeggen....DOEN!


15 sep 2019 - Start van het schooljaar !
Preview foto  

 

Het schooljaar is weer begonnen. 

Het lokaal is geverfd en schoongemaakt.

We zijn klaar om de nieuwe groep 5 leerlingen te ontvangen!

Welkom in groep 5A: 

Andrej, Bastiaan, Keiko, Fee, Kerem, Brayden, Jayden S, Kelsey, Jayden B,  

Sarah, Daniella, Vince, Jorin, Yasmine, Lynnie, Giovanna, Venerly, Hao Yi, Bo Jolie, Angelisa, Alia en Diyara

We gaan er met elkaar een heel gezellig schooljaar van maken!

 

We hebben een leuke en goede start achter de rug.

De eerste 2 weken zijn alweer voorbij en we hebben al heel veel gedaan: 

-We hebben vaak in de kring gezeten om te praten met elkaar over verschillende onderwerpen.

-We hebben elke dag een rekenles gemaakt op de tablet, rekendictees gemaakt in ons rekenschrift en gerekend met de wisbordjes.

-We hebben spellingsproblemen met de - ng en de -nk besproken en oefeningen gemaakt.

 Dit deden we deels op de tablet en deels in een schrift. 

-Ook zijn we gestart met KiVa (socaal emotionele ontwikkeling). De eerste les ging over de uitleg van het pictogram en over wat kinderen een fijne en veilige school vinden.

-De nieuwe methode BLINK (zaakvakken) is ook gestart. Het eerste thema van BLINK Natuur in groep 5 gaat over de aarde. We hebben filmpjes bekeken en besproken. Daarna o.a. geleerd waarom er op aarde leven mogelijk is. De kinderen waren erg enthousiast.