Groep 4B

Juffrouw Angelique en meester Jerry

Hartelijk welkom in het nieuwe schooljaar 2021-2022!

20 dec 2021 - Coöperatieve werkvormen
Preview foto In de klas doen we bijna dagelijks een coöperatieve werkvorm. Hierbij werken de leerlingen samen in kleine groepjes volgens specifieke stappen. Elke leerling moet actief meedoen aan de activiteit. Hierdoor zijn alle leerlingen betrokken bij deze activiteit. De leerlingen mogen doen wat ze graag doen: praten, bewegen en actief bezig zijn. Soms gaat het om de lesstof, maar de kinderen leren ook sociale vaardigheden zoals complimenten geven, elkaar helpen.

Op de foto zijn de leerlingen bezig met Denk-Schrijf-RondPraat.

18 nov 2021 - Sinterklaas
Preview foto Wij zijn in de klas volop bezig met het Sinterklaasfeest.Vorige week hebben wij een aftelkalender gemaakt, hierbij strepen wij elke dag een datum door. Als wij alles hebben doorgestreept hopen wij dat Sinterklaas bij ons op school langskomt. Ook kijken wij elke dag het Sinterklaasjournaal.

Vandaag hebben wij in tweetallen iemand omgetrokken en er een Piet van gemaakt. De kinderen hebben vooral geoefend met het mengen van de kleuren.

Op woensdag 24 november mogen wij allemaal onze schoen zetten. Ik hoop dat er dan iets inkomt......

14 okt 2021 - KInderboekenweek
Preview foto We hebben de afgelopen weken aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. De juffen en meesters hadden de eerste maandag kleding aan van een bepaald beroep bijv. bakker, soldaat, kunstenaar. We hebben veel voorgelezen, geknutseld, gezongen en beroepen uitgebeeld. Er kwam een politieagent in de klas vertellen over zijn beroep en de kinderen mochten allerlei vragen stellen. We mochten zelfs de handboeien vasthouden! Als afsluiting kregen alle kinderen een kaartje en mochten hiermee een boek uitkiezen op de boekenmarkt boven in de grote zaal.